De vice-gouverneur van Phuket onderzoekt veerhavens om de veiligheid van toeristen tijdens Songkran . te garanderen

Phuket -

De plaatsvervangend gouverneur van Phuket ging, samen met vele andere relevante autoriteiten, controleren of de veerhavens gereed waren en moedigden de arbeiders aan tijdens de operaties.

De plaatsvervangend gouverneur van Phuket Pichet Panaphong heeft vandaag, 12 april, de veerboten in Phuket bezocht om de veerboten, veiligheidsvoorzieningen en bootexploitanten te inspecteren op veiligheid en beschikbaarheid voor toeristen die van de dienst gebruik wilden maken.Pichet zei dat de haven relatief levendig was met mensen (voornamelijk Thais) die naar het eiland Phi Phi wilden oversteken om in de provincie Krabi te komen. Elke veerboot biedt plaats aan 80-150 mensen en is uitgerust met verschillende vereiste levensreddende uitrustingen zoals reddingsvesten, brandblussers en reanimatiekits, waarbij alle vier de bemanningen goed zijn opgeleid om ze te gebruiken. Tegelijkertijd zijn er ook patrouilleboten van het Phuket Provincial Tourist Assistance Centre die zich in geval van nood te hulp zullen schieten.Volgens Thiwat Seedokbub, Phuket Deputy Chief Executive van de PAO, was het gemiddelde aantal toeristen dat een veerboot nam op Chalong Pier 800-1,000 mensen per dag, maar dat aantal zal zeker toenemen tot bijna 2,000 tijdens Songkran. Hij drong er ook bij operators op aan extra voorzichtig te zijn met dronken passagiers die van een boot kunnen vallen of anderen schade kunnen berokkenen. Noppol Owas, algemeen directeur van de Phuket Business Company Limited die Phi Phi Cruiser-boten exploiteert, zei dat 60% van de passagiers buitenlanders waren en 30% van hen Indiaas. Noppol merkte op dat de situatie geleidelijk aan verbeterde naarmate Thailand meer toeristen begon te verwelkomen. Wat betreft zijn cruiser-bootdienst, zei hij dat hij normaal gesproken 100 passagiers op weekdagen ontving, maar het is gestegen tot 200 sinds Songkran begon.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.