Thaise premier beveelt ATK-prijsverlaging, zegt dat meer maatregelen, waaronder reisvoorschriften, in mei kunnen worden versoepeld

Nationaal –

Premier Prayut Chan-O'Cha heeft vandaag, 8 april, de National Health Security Office (NHSO) bevolen om oplossingen te zoeken om de prijs van antigeentestkits (ATK) te verlagen en onthulde de mogelijkheid om in mei meer Covid-19-maatregelen te versoepelen.

De premier verklaarde vanmorgen tijdens de algemene vergadering van het Centrum voor Covid-19 Situatieadministratie (CCSA) dat hij zich zorgen maakte over de publieke toegang tot de ATK-testkits vanwege te hoge prijzen in de markt.

Vervolgens beval hij de NHSO-autoriteiten om manieren te zoeken om de testkits gemakkelijk en breed toegankelijk te maken voor mensen en ze tegen een redelijke prijs in te stellen omdat ze vaak werden gekocht en gebruikt. Hoewel Thailand ze zelf kon produceren in een hoeveelheid van 200,000 stuks per maand, moest de productie worden verhoogd om voldoende te zijn voor de grote vraag van het publiek. De ATK-import moest ook onder de standaardcontrole van de autoriteiten staan.

Bovendien overwoog premier Prayut in mei meer versoepeling van preventieve maatregelen, waaronder de internationale aankomstregels zoals Test and Go en Thailand Pass, aangezien de versoepeling voor het ontvangen van internationale toeristen over land en door de lucht goed was uitgevoerd. Meer ontspanning kan mogelijk helpen om meer buitenlanders aan te trekken, wat zou resulteren in een positief resultaat voor alle soorten toerisme, zei hij.

Prayut vroeg ook om publieke medewerking tijdens het Songkran-festival om te voldoen aan de volksgezondheidsmaatregelen en verkeerswetten en om traditionele vieringen thuis te organiseren voor hun eigen veiligheid, waarbij grote evenementen, waterspatten, alcoholgebruik en feesten worden vermeden.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/