Brand lefbar in Phuket en alarmeert lokale bewoners

Phuket -

  Een brand heeft gistermiddag (4 april) een oude bar in Phuket verwoestth) alvorens zich naar nabijgelegen gebouwen te verspreiden en omwonenden te alarmeren. Gelukkig vielen er geen gewonden.

Brandweerlieden werden om 4:00 uur op de hoogte gebracht van de brand in een bar op Tilok Uthit Road in Talat Yai, Phuket Town.

Brandweerlieden met zes brandweerwagens en de Phuket Express-verslaggevers kwamen ter plaatse en ontdekten dat er veel rook uit een gebouw van drie verdiepingen kwam.

De elektriciteit werd afgesloten en het verkeer werd gestremd. De brandweer had ongeveer een half uur nodig om het vuur onder controle te krijgen.

De bar binnenin was volledig beschadigd. Het vuur was ook overgeslagen naar een nabijgelegen massagesalon. Er werden geen gewonden gemeld.

De eigenaar, wiens naam niet werd vrijgegeven door de politie van Phuket Town, vertelde TPN-media dat ze de oude bar hadden gekocht en werd gerenoveerd om er een restaurant van te maken. Terwijl arbeiders ijzer aan het verbinden waren, waren er enkele vonken voordat ze in de buurt schuim opvingen en zich snel verspreidden. Arbeiders probeerden het vuur te blussen met een brandblusser, maar faalden voordat ze om hulp riepen.

De forensische politie van Phuket zet haar onderzoek voort om de oorzaak van de brand te vinden.

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.