De autoriteiten van Phuket willen meer Arabische, Indiase en Australische toeristen trekken nadat Russische toeristen zijn opgedroogd vanwege oorlog en sancties

Phuket - 

  De gouverneur van Phuket streeft ernaar meer Arabische, Indiase en Australische toeristen te trekken nadat het aantal toeristen is gedaald als gevolg van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne en het naderende laagseizoen.

Vandaag, 31 maart, zei de gouverneur van Phuket, Narong Wun Siew, dat het aantal internationale toeristen dat naar Phuket reist, aanzienlijk is afgenomen tot 2,000-3,000 mensen per dag, in tegenstelling tot het eerdere gemiddelde van 3,000-4,000.

Volgens de gouverneur zijn mogelijke redenen het aanhoudende conflict tussen Oekraïne en Rusland, omdat de meerderheid van de internationale toeristen voorheen Russisch was, en Phuket nadert ook het laagseizoen, wat een merkbare daling van de overzeese kamerreserveringen veroorzaakt. Om toeristen te lokken, versoepelen bovendien meer landen hun toegangsbeperkingen, met name in Azië en de Stille Oceaan, wat waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen voor de achteruitgang zal zijn.

De gouverneur zei echter dat hij de kwestie had besproken met de minister van Toerisme en Sport en beweerde dat Phuket werkt aan het bedenken van bepaalde maatregelen om meer Arabische, Indiase en Australische toeristen binnen te halen om de achteruitgang te verzachten.

TPN merkt op dat de gouverneur niet specifiek heeft gezegd dat de huidige Thaise regering maatregelen zoals Thailand Pass of Test and Go moet laten vallen om het toerisme te verbeteren, maar dit werd sterk afgeleid uit sommige van zijn verklaringen, waarbij hij andere landen zoals Cambodja met Thailand vergeleek en hun gemakkelijke toegang tegen Thailand.

De verklaringen van de gouverneur van Phuket kwamen toen tientallen grote verenigingen, politici en organisaties de Thaise regering bekritiseerden op dagelijkse basis om zich te ontdoen van de verguisde en gehate Thailand Pass en Test and Go-systemen en Thailand volledig te heropenen voor toerisme.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Heeft u een algemene nieuwstip, persbericht, vraag, opmerking, etc? Wij zijn niet geïnteresseerd in SEO-voorstellen. Mail ons op [e-mail beveiligd]

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.