Vietnamese man probeert op een opblaasbare boot over de Andamanse Zee te peddelen om zijn verloofde in India te vinden, gevonden door functionarissen van het Thaise Similan-eiland

Phang Nga-

  Een Vietnamese man werd gevonden terwijl hij met de hand probeerde te peddelen over de Andamanse Zee op een opblaasbare boot om zijn verloofde te vinden in India, nadat hij eerder was vertrokken uit de buurt van Phuket.

Gisteren, 23 maart, werd de Maritieme Veiligheidsdienst van de Similan-eilanden door de heer Panya Permwongnitikorn, een vissersbootarbeider, op de hoogte gebracht van een niet-geïdentificeerde man op een gele opblaasbare boot van ongeveer 2.5 meter lang met een tank drinkwater, tien pakken instant noedels en een kleine bagage naast hem. De boot werd volgens de functionarissen bijna 80 kilometer uit de kust van de provincie Phang Nga gevonden en ze waren bang dat de man schade zou oplopen door een steeds sterkere stroming.

Gisteren om 12.45 uur vertrokken de Similan National Guard Police Department samen met de Similan Islands National Park Officers van de kust om de heer Ho Hoang Hung, 37, Vietnamees, die vastzat op de boot, te assisteren. Desgevraagd beweerde dhr. Ho dat hij probeerde naar India te peddelen om zijn verloofde in Mumbai City te ontmoeten met wie hij twee jaar geleden trouwde.

De heer Ho gaf toe dat hij op 2 maart van Ho Chi Minh-stad, Vietnam, naar Bangkok was gevlogen met de bedoeling om naar India te gaan, maar aangezien hij geen Indiaas visum had om het land binnen te komen, besloot hij op een bus naar Phuket te stappen. en kocht een rubberboot voordat hij op 5 maart de kust verliet naar zijn verloofde in Mumbai, die ongeveer 2,000 kilometer over de zee woonde. Meneer Ho heeft naar verluidt 18 dagen geleefd.

Volgens de functionarissen werd hij teruggebracht naar de kust van het eiland Similan. De functionarissen bewonderden ook zijn sterke inzet en moed om de zee over te steken om zijn geliefde te vinden. Het is onduidelijk wat zijn volgende stappen zullen zijn om zich te herenigen met zijn verloofde.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.