Driejarige verdrinkt in hotelzwembad in Phuket

Phuket -

  Een driejarig jongetje uit Pathum Thani is afgelopen weekend (20 maart) verdronken bij een hotelzwembad in de wijk Mueang Phuket.th).

De politie van Phuket City werd op de hoogte gebracht van het Vachira Phuket Hospital dat de driejarige op zondag 1 maart om 00:20 uur dood was verklaard.

De politie arriveerde in het ziekenhuis om het lichaam van de jongen te vinden, wiens naam werd ingehouden vanwege zijn leeftijd. Volgens de politie waren er geen tekenen van fysieke pijn, blauwe plekken of tekenen van een worsteling.

De ouders van de jongen vertelden de politie dat ze uit Pathum Thani kwamen op vakantie in Phuket. Ze verbleven in een hotel in het subdistrict Koh Kaew. Hun namen werden ook achtergehouden door de politie van Phuket, met nadruk op de privacy van de familie in deze moeilijke tijd.

De ouders sliepen naar verluidt toen de jongen de kamer van het hotel zelf opende en naar het zwembad in het hotel liep. Een barmhartige Samaritaan vond de jongen in het zwembad voordat hij hem omhoogtrok en probeerde te reanimeren, maar hij kon de jongen ondanks zijn inspanningen niet reanimeren.

De politie van Phuket had op het moment van schrijven nog niet besloten of er aanklachten zouden plaatsvinden als gevolg van het tragische incident.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Goong is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya en Chonburi, met de nadruk op vertalingen tussen het Thais naar het Engels en bemiddelt tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve bij het pendelen tussen de drie.