Bang Yai-kanaal wordt omgevormd tot een nieuwe drijvende markt voor Phuket

Bang Yai-district, Phuket-

  De gebieden tussen de Ko Chan-brug en de sluisdeur van de gemeente Phuket aan het Bang Yai-kanaal zullen worden gerenoveerd als een nieuwe drijvende markt om het toerisme te ondersteunen.

De heer Sommit Somboon, ambtenaar van Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening, zei dat de stad Phuket van plan is de gebieden tussen de Ko Chan-brug en de sluisdeur van de gemeente Phuket te renoveren als een drijvende markt. Nu is het ontwerpproces al afgerond en wordt de begrotingsaanvraag in de komende één tot twee maanden besproken.

Wat de details van het project betreft, zullen de oevers en bodem van het kanaal worden versterkt en zal de omgeving worden opgeknapt met lichten, balustrades en voetpaden. Om het kanaal over te steken, zal ook een nieuwe brug worden geïnstalleerd, en als het eenmaal voltooid is, zal het Bang Yai-kanaal naar verwachting een nieuwe toeristische attractie van Phuket zijn, die volgens de officiële verklaring zelfs kan lijken op het Cheonggyecheon-kanaal van Korea. De verwachte som van het project is 60 miljoen Baht.

Historisch gezien wordt het Bang Yai-kanaal beschouwd als de dwingende bron van water van Phuket, dat stroomt van het Kathu-district naar de gemeente Phuket (meer dan 20 kilometer lang). Het is ook de thuisbasis van een zeer diverse gemeenschap zoals Chinezen, Portugezen en Maleisiërs die langs de kanaaloevers hebben gewoond en al lange tijd goede commerciële relaties hebben met inwoners van Phuket.

TPE merkt op dat een vastgestelde tijdlijn voor wanneer precies de bouw, renovatie en voltooiing van het kanaal zou zijn voltooid, nog niet was vastgesteld en pas zou zijn als de komende budgetaanvragen waren afgerond.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

 

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.