Russische toeristen dalen aanzienlijk naar Phuket, maar toeristenorganisaties in Phuket zeggen enthousiast te zijn over de verwachte toename van Indiase toeristen

Phuket, Thailand-

  Een grote tourbusmarketeer onthulde dat, afgaande op haar observatie op Phuket Airport, het aantal Russische toeristen aanzienlijk afneemt, maar het goede nieuws is volgens haar dat er meer Indiase toeristen naar Phuket komen.

Vandaag, 19 maart, maakte mevrouw Sirinya Nookong, de marketeer van Andaman South Coast Travel Company Limited, een opmerking aan de media dat er een merkbare afname was van Russische toeristen die naar Phuket kwamen en dat sommige Russische vluchten zelfs helemaal niet meer naar Phuket kwamen. Toeristen uit andere landen zijn daarentegen in hun gebruikelijke stroom, zoals Israël en Turkije, en volgens mevrouw Sirinya zullen we de komende maand meer Indiase toeristen gaan zien. Wat Thaise toeristen betreft, ze komen meestal graag in het weekend naar Phuket met een groep vrienden of families.

De toename van Indiase toeristen wordt geschat als gevolg van een 'bubbel'-programma dat in feite meer commerciële vluchten van India naar Thailand mogelijk maakt. TPN merkt echter op dat deze markt zich niet volledig zal herstellen totdat de Test and Go en Thailand-pas ofwel aanzienlijk worden verminderd of volledig worden verwijderd.

Gedurende deze periode zullen pendelbussen 2-3 ritten per dag rijden om groepen toeristen van de luchthaven te vergemakkelijken.

Mevrouw Sirinya zei ook dat twee groepen van 600 en 460 Israëlische toeristen hun bezoek van januari en februari tot deze maand opnieuw hadden gepland en van haar diensten gebruik hadden gemaakt, wat een goed teken is. De oorlog tussen Oekraïne en Rusland wordt echter nauwlettend in de gaten gehouden door toeristenorganisaties over hoe deze het toerisme zal blijven beïnvloeden.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.