Oekraïners en Russen gestrand in Phuket roepen op tot vrede tijdens protest in Phuket tegen de Russische invasie van Oekraïne

Phuket-

Gisteren, 14 maart 2022, hielden toeristen uit zowel Oekraïne als Rusland die naar verluidt problemen hadden met financiële transacties en levensomstandigheden in Thailand, en niet in staat waren om terug te keren naar hun land vanwege de aanhoudende oorlog, een vreedzaam protest tegen de oorlog in de buurt van Patong Strand.

Mevrouw Olga, de vertegenwoordiger van de Oekraïners die vastzitten in Phuket, onthulde aan de pers dat er ongeveer 500 Oekraïners in Phuket waren en sommigen van hen maakten zich zorgen over hun familie en streefden ernaar terug te keren naar hun huis in Oekraïne, maar ook bang voor de voortdurende oorlog. De meesten van hen hadden nooit verwacht dat de oorlog zou plaatsvinden en riepen de Russische president op om de aanvallen op Oekraïne te stoppen.

“Eigenlijk hebben de meesten van ons in Phuket het goed en hebben meer geluk dan die in Oekraïne. Het is onmogelijk om nu al plannen te maken omdat de situatie zo onvoorspelbaar is. Natuurlijk willen we allemaal naar huis en sommigen hebben het al financieel moeilijk omdat ze geen lang verblijf hadden gepland”, zei mevrouw Olga tegen de lokale media in Phuket.

Gevraagd naar de bijeenkomst zei ze dat ze niet veel verwachtte vanwege het verbod van de politie op evenementen en protesten vanwege Covid-19 waar ze geen probleem mee had en dat ze ook het land wilde respecteren waarin ze nu woonde .

De heer Kongsak Koupongsakorn, voorzitter van de Southern Thai Hotels Association, onthulde aan de pers dat Russische toeristen qua aantal bezoekers aan de top van de toeristenmarkt staan ​​met betrekking tot de Phuket Sandbox. Nu veel luchtvaartmaatschappijen hun vluchten hebben stopgezet, zitten ongeveer 3,000 mensen vast in Phuket en is er al hulp onderweg. Zowel Oekraïense als Russische toeristen zullen in twee groepen worden verdeeld, bestaande uit degenen die naar huis willen terugkeren en degenen die nog niet klaar zijn om terug te keren, maar mogelijk financiële hulp nodig hebben. Die laatste blijft in Phuket.

In eerste instantie zal er een callcenter worden opgezet op het kantoor van de Tourism Authority of Thailand in Phuket, evenals een Russischtalige tolk om mensen in nood te helpen. Volgens de eerste berichten was dit callcenter echter tot gisteren nog maar vijftien keer benaderd.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.