Phuket vierde een groots, chique 237-jarig jubileum ter ere van twee heldinnen van Thalang District

Phuket, Thailand-

Op zondag 13 maart 2022 hield dhr. Rewat Areerob, CEO van PPAO, een openingstoespraak voor het historische drama van Thep Kasatri en Si Sunthon tijdens de "237e verjaardag ter ere van twee heldinnen van Thalang" met dhr. Narong Woonciew , de gouverneur van Phuket, die het evenement bij het monument van de heldin voorzit. Veel autoriteiten en inwoners van Phuket kwamen om van dit evenement te genieten, waaronder Jariya Anfone, een beroemde actrice uit Phuket, die ook kwam en optrad in het drama.

“Dit historische drama van Thep Kasatri en Si Sunthon wordt gehouden om de goedheid te eren en te gedenken van de twee heldinnen en voorouders van Thalang die vochten en zichzelf opofferden met moed en eenheid ter wille van ons land waarop we tot op de dag van vandaag vreedzaam wonen. . Wat nog belangrijker is, is dat vandaag (13 maart) wordt beschouwd als de dag van de overwinning voor het Thalang-volk, aangezien onze voorouders Thalang konden beschermen tegen de vijand en de Negen Legers-oorlog vochten op 13 maart 1785 tijdens het vroege bewind van Rattanakosin, "zei de heer Wat.


“Daarom is het vandaag in 2022 de 237e verjaardag van de overwinning van Thalang, de dag van vrede voor elke inwoner van Phuket. Wat betreft het verheerlijkende evenement, het bestaat uit vele flamboyante shows en historische drama's die zullen duren van 13-15 maart 2022 op Thalang Victory Memorial Field onder het concept "Thalang The Old Town Of The Brave". Er zijn veel activiteiten zoals lokale optredens, de verkoop van verschillende producten uit Phuket, heerlijk eten en nog veel meer.”

De gouverneur van Phuket, de heer Narong Wun Siew, zei dat "de provincie Phuket, de PAO van Phuket, het Provinciaal Cultureel Bureau, Thao Thepkasattri Thao Sri en de Sunthon Foundation zijn samengekomen om dit evenement te organiseren."

“Zoals algemeen bekend promoot Phuket toerisme door zijn lokale manier van leven, geschiedenis, de goedheid van de twee heldinnen en voorouders te presenteren om de bezoekers inzicht te geven in zijn geweldige geschiedenis en waardevolle culturen, zodat meer toeristen zullen komen en helpen bij het stimuleren van plaatselijke bedrijven. Het is ook van plan om patriottisme, waardigheid en dankbaarheid voor het land bij zijn kinderen en mensen te wekken, zodat ze de welvaart voor Phuket zullen helpen ondersteunen.
We willen de betrokkenen bedanken voor het elk jaar mogelijk maken van dit jubileum om Thep Kasatri en Si Sunthon te eren en het culturele toerisme van Phuket te verbeteren, waardoor de gemeenschap kan deelnemen aan lokale ontwikkeling met de medewerking van Phuket PAO en andere organisaties, "zei de heer Narong.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

 

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.